Torra Negra. Sant Cugat del Vallès.
Torre Negre al Parc Natural de Collserola forma part de la Xarxa Natura 2000. La Xarxa d’espais protegits més important de la Unió Europea. Foto: World Nature

LA GENERALITAT DEIXA TORRE NEGRA FORA DEL PARC NATURAL DE COLLSEROLA

Ahir el Govern de la Generalitat va aprovar els nous límits del parc natural de Collserola, dels quals va excloure l’àmbit de Torre Negra, a Sant Cugat.És una decisió imcomprensible i innaceptable, doncs es tracte d’una pèrdua importantíssima d’una zona natural de gran qualitat a la falda del Parc Natural de Collserola.

ARTICLES RELACIONATS

World Nature actuarà davant la Unió Europea al tractars-se d’una àrea natural dins la Xarxa Natura 2000, que és l’estratègia europea de conservació de la natura més important. Per això trobem inexplicable i inacceptable com la Generalitat hagi retallat el Parc Natural de Collserola traient aquesta espai de Torre Negre estan dins la Xarxa Natura 2000.

El Parc Natural de Collserola és una àrea natural de gran interès i un espai protegit estratègic. Al estar imbricat al bell mig d’una gran àrea metropolitana i envoltat de grans ciutats com Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola, entre d’altres, ciutats totes elles cridades a créixer davant les previsions de l’augment de la població humana que viurem en les pròximes dècades es converteix en un pulmó verd de primera qualitat i un espai estratègic per la biodiversitat.

  • Els Parcs Naturals són la columna vertebral de l’estratègia de Conservació de la Natura d’un país.
  • Són essencials per al manteniment de la biodiversitat i els serveis ecosistèmics i la qualitat de vida dels que hi vivim.
  • Ocupen un important paper en la regulació dels cicles d’aigua i en la regulació del clima local.
  • Constitueixen importants àrees d’esbarjo per a milers de persones que realitzen ecoturisme.

Ajuda’ns a Conservar els nostres Parcs Naturals!

És urgent que actuem per protegir els Parcs Naturals de Catalunya. Hem de vigilar i denunciar les agressions que pateixen.

ACTÚA ARA!
By | 2017-03-20T18:03:47+00:00 9- març -2017|General, Notícies, WN MAGAZINE|1 Comment

Un comentari

  1. Antoni Carulla Serra 19 de març de 2017 at 19:53 - Reply

    Hola, la noticia de Torra Negra em preocupa molt. S’haurà de fer pressió o protestes per que la Generalitat rectifiqui.
    Salutacions

Fes un comentari