WN Catalunya

UNA SENTÈNCIA JUDUCIAL OBLIGA A LA GENERALITAT A DEIXAR TORRE NEGRA FORA DEL PARC NATURAL DE COLLSEROLA

Ahir el Govern de la Generalitat va aprovar els nous límits del parc natural de Collserola, dels quals va excloure l’àmbit de Torre Negra, a Sant Cugat després d’una setència judial ferma. És una setència  imcomprensible i innaceptable, doncs es tracte d’una pèrdua importantíssima d’una zona natural de gran qualitat a la falda del Parc Natural de Collserola.

 

World Nature actuarà davant la Unió Europea al tractars-se d’una àrea natural dins la Xarxa Natura 2000, que és l’estratègia europea de conservació de la natura més important. Per això trobem inexplicable i inacceptable com la Generalitat hagi retallat el Parc Natural de Collserola traient aquesta espai de Torre Negre estan dins la Xarxa Natura 2000.

El Parc Natural de Collserola és una àrea natural de gran interès i un espai protegit estratègic. Al estar imbricat al bell mig d’una gran àrea metropolitana i envoltat de grans ciutats com Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola, entre d’altres, ciutats totes elles cridades a créixer davant les previsions de l’augment de la població humana que viurem en les pròximes dècades es converteix en un pulmó verd de primera qualitat i un espai estratègic per la biodiversitat.

 

  • Els Parcs Naturals són la columna vertebral de l’estratègia de Conservació de la Natura d’un país.
  • Són essencials per al manteniment de la biodiversitat i els serveis ecosistèmics i la qualitat de vida dels que hi vivim.
  • Ocupen un important paper en la regulació dels cicles d’aigua i en la regulació del clima local.
  • Constitueixen importants àrees d’esbarjo per a milers de persones que realitzen ecoturisme.

 

 

3 comentaris a “Torre Negra fora del Parc Natural de Collserola

  1. Hola, la noticia de Torra Negra em preocupa molt. S’haurà de fer pressió o protestes per que la Generalitat rectifiqui.
    Salutacions

  2. Evidentment no s’ha fet per caprici ni per voluntat de la Generalitat. S’ha fet en compliment d’una sentència que obligava a fer-ho.

Deixa un comentari

Segueix les accions de WN per la natura. Subscriu-te al Butlletí!