WN Catalunya

Llop Ibèric (Canis lupus signatus). Foto: Lobo Marley

LLOP VIU, LLOP PROTEGIT!

El "Congreso de los Diputados" ha aprovat una Proposició no de Llei en la que es declara al Llop Ibèric (Canis lupus signatus) com a espècie protegida a tot l'Estat Espanyol.

A més, amb els vots a favor de tots els grups menys el PP i l'abstenció de Ciutadans i el PNB, el text aprovat insta el Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient a iniciar amb urgència els tràmits per a la declaració del llop com a espècie estrictament protegida a tot l'Estat Espanyol.

Aquesta iniciativa suposa un pas endavant històric per assegurar l'adequada conservació del llop.

La Proposició no de Llei aprovada avui a la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Congrés té dues parts. Primer, insta el Govern a la declaració del llop ibèric com "espècie d'interès especial" al nord del riu Duero, incorporant les seves poblacions en la Llista d'espècies silvestres en règim de protecció especial, per motius ecològics, científics, socials, culturals i ètics .

Però, a més, insta que totes les poblacions de llop ibèric situades al sud del riu Duero s'incloguin en el Catàleg espanyol d'espècies amenaçades amb la categoria de "En perill d'extinció".

Celebrem la notícia i aquesta iniciativa que dóna un pas defenitiu a la protecció d'una de les espècies de grans carnívors més importants que viuen a Europa.

A CATALUNYA.

Finalment, això també obligarà a Catalunya a declara-lo espècie protegida. Tanmateix Catalunya s'hauria de plantejar seriosament la seva recuperació definitiva talment com ha fet amb l'Ós Bru (Ursus arctos). La recuperació del Llop i l'establiment d'una població a Catalunya ajudaria equilibrar els ecosistemes naturals se'n molt útil pel control del senglar i altres ungulats salvatges com els cabirols i els cérvols.

Ajuda'ns a Protegir les Espècies Salvatges en Perill!

És urgent que actuem per protegir les espècies salvatges en perill de casa nostra i el món. 

Uneix-te a nosaltres!

Deixa un comentari

Segueix les accions de WN per la natura. Subscriu-te al Butlletí!