Campanyes 2017-01-18T19:44:59+00:00

350 El nostre objectiu més urgent!

Reduir les emissions a menys de 350 ppm de CO2 és el límit que la comunitat científica internacional ha marcat com de no retorn.

Ens cal una actuació social de primera magnitud per convèncer els governs mundials, que reunits a París en la COP21 aquest novemnre de 2015, es comprometin i actuïn per frenar el Canvi Climàtic i reduir les emissions de CO2 i tot caminant cap a una economia lliure de carboni i combustibles fòssils.

El canvi Climàtic é sun fenomen provocat per l’home. A partir de l’emissió de gasos d’efectes d’hivernacle de la industria i altres emissors, com l’agricultura, el transport entre d’altres, impedim que la radació solar escapi de la terra, provocant un efecte semblant el que te un hivernacle. Això fa pujar les temperatura del Planeta en el seu conjunt d’una forma molt ràpida. Tant ràpida i tant alta que no donem temps a la natura adaptar-s’hi. Conseqüentment posem en perill la vida a la Terra, tal i com la coneixem avui. Hi posem en perill la pròpia existència de l’espècie humana, que en serà una de les més perjudicades.
Els pronostics més optimistes dels cientifics diuen que, a nivell mitjà. al Planeta les temperatures pujara 2ºC. Sembla poc, però una pujada mitjana d’aquestes magnituds no s’havia conegut mai. I tindrà conseq¨ències impresibles. Però la realitat és que a moltes parts del Planeta, com a la mediterrània, ja s’han assolit aquest dos graus de pujada i caminem a marxes forçades capals 4 graus centígreds.

Segueix la comunitat de ciutadans i ciutadanes de Catalunya compromesos amb la Natura i el Planeta

Subscriu-te al nostre Butlletí de Notícies