divulgar per transformar la societat

AMBAIXADORS PER LA NATURA

Lleopard de les Neus (Uncia uncia), un dels grans felins més amenaçats

necessitem persones compromeses amb la natura com tu

uneix-te a World Nature

ONG independent per la Natura

AMBAIXADORS PER LA NATURA

Lleopard de les Neus (Uncia uncia), un dels grans felins més amenaçats

necessitem persones compromeses amb la natura com tu

uneix-te a World Nature

DIVULGACIÓ, EDUCACIÓ i SENSIBILITZACIÓ

L’educació és l’eina fonamental per formar en coneixements i valors.

projectes_world_nature_educacioEducar sobre la natura, el seu funcionament, els seus serveis ambientals, la seva conservació i gestió, als nostres infants i joves, i també als adults és una tasca imprescindible per al futur social, econòmic i cultural de la nostra societat.

Els nens i nenes d’avui seran, demà, els gestors del nostre territori i del seu futur. Ells són doncs, les persones que millor han d’entendre la relació amb el medi que els envolta si volem seguir mantenint el país en unes condicions ecològiques que els permetin viure en condicions acceptables i d’una forma digna.

L’educació ambiental però no és obligatòria a casa nostra, a diferència d’altres països més avançats, com per exemple a França. És per això que cal que organitzacions com WN endeguin programes formatius que, juntament amb el d’altres administracions, puguin complementar i oferir un bon catàleg de programes educactius per a les escoles i altres col·lectius.

Actualment WN treballa en dos programes, alguns adreçats exclusivament a les escoles i als cursos de primària i secundària. Altres a tots els públics, des d’infants a partir dels 7 anys fins als adults i familiars d’aquests infants.

 

– Programa Educació Ambiental Pirineus Vius:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAquest és un programa educatiu especialment dissenyat per a les escoles de les zones de muntanya, com els Pirineus, on les temàtiques a tractar estan relacionades amb els projectes de conservació de la natura d’aquestes muntanyes.

L’Ós, el Trencalòs, els boscos, el riu, entre d’altres espècies i hàbitats. Aquest programa és una experiència endegada per la Xarxa d’Educació Pirineus Vius (XEPV). Una entitat que agrupa a més de 80 professionals de l’educació ambiental de diferents organitzacions d’ambdós vessants dels Pirineus, entre els Estats Farncès, Espanyol i Andorrà. Les organitzacions que hi participen són diverses. Des d’administracions públiques (Governs, Regions i Parcs Naturals) fins a empreses i, especialment, ONG’s de conservació de la natura com WN.

– Programa Escola i Natura:

Un programa adreçat a les escoles de tot Catalunya, que a partir de diferents tallers i programes acosta la natura a les escoles. A partir d’experiències que es desenvolupen dins l’escola, com en d’altres que es realitzen en diferents àress naturals, sovint aprop de l’escola.