SETMANA DE LES CAIXES-NIU

Durant aquesta setmana et demanem que posis una caixa-niu per ocells a casa teva. Si tens un jardí, un balcó, una terrassa, o una àrea natural aprop de casa.

Amb aquesta acció ajudaràs a augmentar el nombre de llocs apropiats per a la nidificació de molts ocells salvatges.

Qui pot participar?

Qualsevol persona pot participar. Si sou una família amb espai per a una caixa-niu al vostre jardí o balcó, un mestre d’escola, un col·lectiu social d’un municipi o bé ja sou membres del projecte Refugis WN de fauna i flora, ara és l’hora d’actuar.

Quan?

Heu de col·locar les caixes-niu durant la primera setmana de març i celebrar “La Setmana de les Caixes-Niu” i el “Dia Mundial de la Natura” (3 de març). Però podeu posar les caixes-niu durant tot l’any.

Per què participar?

Els llocs per a la nidificació de molts ocells, com forats en arbres o edificis antics, estan desapareixent molt ràpid, i la reparació de cases antigues fa desapareixer els llocs adients per nidificar, tot plegat, dificulta encara més la presència dels ocells en aquests entorns.

Les nostres masses forestals, sovint molt joves, amb arbres que encara no han desenvolputa forats naturals, dificulten enormement la cria de molts aniamals, especialment els ocells que necessiten d’aquests forats naturals. La col·locació de caixes-niu ajudar a pal·liar aquest dèficit.

Prendre part en “La Setmana de les Caixes-Niu” us dóna l’oportunitat de contribuir a la conservació dels ocells, mentre que us proporciona el plaer d’observar diferents espècies d’ocells reproductors que atraureu a la vostra caixa-niu.

Com participar

  1. Registra’t al formulari per rebre el Dossier d’Informació de la “Setmana de les Caixes-Niu” gratis.
  2. Aconsegueix una caixa-niu:
  3. Col·loca la teva caixa-niu.
  4. Controla i Monitoritza la teva caixa-niu i digue’ns qui està criant.