Cigonyes sobre les xarxes col·locades per impedir que facin els seus nius

Retirada de nius de Cigonyes a la catedral de Lleida

Les cigonyes són una espècie protegida que conviu amb l'home en grans edificis

Cigonya morta recentment a la Catedral de Lleida

AIXÍ NO! El gran nyap de la gestió de les Cigonyes a la Catedral de Lleida. Ja fa temps que se sap com compatibilitzar la presència de cigonyes i els seus nius en edificis històrics. Per què a Lleida volen treure les Cigonyes? Un cas més d’agressió a la nostra fauna protegida.

Les Cigonyes (Ciconia ciconia) són unes aus pacífiques que estan habituades a viure entre els homes. A molts pobles i ciutats del nostre país i conviuen entre els edificis amb teulades més grans on fan els sesu nius. 

De vegades els seus nius acaben sent estructures molt grans que poden perjudicar la seguretat dels vianants o de les teulades. Però existeixen solucions, totalment provades i avaluades, de com compatibilitzar aquests nius i la presència de cigonyes sense que signifiqui un perjudici per l’edifici i es converteixi en un fet positiu.

Actualment les Cigonyes a Catalunya es concentre en dues àrees. Principalment a la plana de Lleida amb el nombre més gran de la població. I un altra a les comarques empordaneses amb un nucli més petit, molt depenent del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Deixa un comentari

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

per estar ben informat de la Natura