SOS MANATÍS

Política de Privacitat: NO guardem ni gestionem les dades de la teva Targeta de Crèdit o Dèbit. WN no emmagatzema ni gestiona aquestes dades ni cap altra dada Bancària. Les transaccions es fan en un entorn segur i amb un sistema professional d’encriptació de dades.

Les dades personals: Nom, Cognoms i E-mail són les úniques que registrem i emmagatzamem en una Base de Dades propietat de la Fundació World Nature. Aquestes dades les utilitzem per mantenir-vos informats sobre els nostres projectes, accions, activitats i notícies i en general sobre el nostre treball per la Natura. Pots rectificar-les o cancel·lar-les sempre que vulguis enviant un e-mail a:  info@wnature.cat

Gràcies.

Desenes de Manatís estan morint a Mèxic. No sabem les causes, per això és urgent actuar ara. Necessitem tots els recursos per fer front a aquesta tragèdia.

AJUDA'NS AMB LA TEVA APORTACIÓ! GRÀCIES

ACCIÓ SOS MANATÍS ÉS UNA INICIATIVA CONJUNTA DE
WORLD NATURE & BIO ANIMAL WILD & AZCARM

Què podem fer?

Ara per ara la prioritat és el rescat de com més Manatís millor i esbrinar la font de la seva afectació. Per a això necessitem recursos de tota mena, sobretot personal de camp per al rescat.

Necessitem cobrir aquestes despeses de personal, alimentació, desplaçaments i material veterinari per rescatar com més Manatís millor.

LA teva ajuda és imprescindible

Gràcies

Què està passant?

Parlem amb la Presidenta de BIO ANIMAL WILD MÈXIC, la Dra. Marie Palma que ha estat a primera línia en el rescat dels manatís a Jonuta, Macuspana i Centla en l’Estat de Tabasco, Mèxic.

Dra. Marie, Què està passant exactament amb les morts dels Manatís?

Ens hem trobat de sobte una alta mortalitat de Manatís a l’estat de Tabasco reportat pels vilatans de les poblacions de Jonuta, Macuspana i Centla. Davant aquesta mortaldat de manatís calia actuar ràpid i d’una forma rigorosa.

Dra. Marie, quants heu rescatat de moment i on s’ubiquen?

Fins ahir hem rescatat 3 Manatís en diferent estat de salut dels 28 que s’han trobat morts. La majoria es troben a les instal·lacions de AZCARM (Associació de Zoos, Criadors i Aquaris de Mèxic). Preveiem que està afectació encara no ha tarribat a la seva fí i que la nostra intervenció directa continua sent imprescindible.

ACCIÓ: SOS MANATÍS

Des del 18 de maig de 2018 s’han presentat morts de manatís i peixos a Macuspana, el municipi de l’estat de Tabasco a Mèxic on s’observen més afectacions.

Actualment s’estan realitzant diferents anàlisis on es poden destacar alguns metalls pesants i pesticides sense encara saber amb exactitud la font precisa d’on vénen d’aquests contaminants. El fet és que la mort d’aquesta espècie considerada en perill d’extinció és evident. A la zona es pot observar no només la mort de manatins si no també diferents organismes aquàtics i altres animals que depenen d’aquests recursos hídrics com el bestiar. Això fins i tot s’ha convertit en un problema per als pobladors que viuen de la pesca i dels recursos que aquests cossos d’aigua ofereixen.

Els esforços al camp són grans, de manera que pobladors de la zona han estat donant suport a les autoritats ambientals mexicanes per a la captura i cura dels manatins que requereixen ser trets d’aquesta aigua possiblement contaminada. És aquí on personal de diferents institucions com l’Associació de Zoològics i Aquaris de Mèxic (AZCARM), Bio Animal Wild i World Nature, entre altres entitats han sumat esforços aportant personal en camp amb diferents especialitats mèdiques i biològiques per atendre directament als manatís que s’estan rescatant.

El treball consisteix a entrar als cossos d’aigua i amb l’ajuda de xarxes, capturar i traslladar a recintes temporals als manatins, aquest esforç requereix d’embarcacions, equip, personal a la zona de rescat i les captures requereixen d’una gran estratègia i paciència per poder ser efectives, per la qual cosa l’esforç és gran requerint diversos dies per aconseguir capturar aquests animals. S’estima que fins i tot en aquest lloc podrien trobar-se entre 30 i 50 manatins més encara amb vida i que requereixen ser extrets perquè no morin per les condicions de l’aigua.

Els treballs no acaben només amb l’extracció dels exemplars ja que una vegada tenint-los en recintes temporals es requereix d’aliment i personal que en tingui cura constant, a més d’un monitoratge mèdic i biològic per assegurar el seu benestar.

Els recursos recaptats seran destinats als esforços en camp per continuar amb l’extracció de manatins i la cura d’aquests fora dels cossos d’aigua, actualment es requereix de combustible per a les embarcacions, pagament de jornals als pobladors de la regió, aliment per a els voluntaris, equip com xarxes, cordes, guants, medicaments, aliment per als manatís, consumibles mèdics com xeringues, guants de làtex, agulles, solucions vitamíniques i reconstituents, diversos medicaments, gasses, sutures, entre molts més requeriments que s’aniran informant amb els dies.

LA teva ajuda és imprescindible

Gràcies

Comparteix-ho a les teves Xarxes Socials i ajuda'ns a difondre el nostre treball per la Natura. Gràcies.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

per estar ben informat de la Natura